Bredbånd

I ejendommen har man mulighed for at tilmelde sig en fiber forbindelse på 100/100 Mbps.
Er man i tvivl om hvor meget en sådan hastighed rækker til, kan man læse mere om hastighed her.

Abonnementet koster 100 kr. om måneden, og er hos:

http://fiberby.dk/
Skelbækgade 40B
1717 København V
CVR: 28292139

Tlf: 33 23 00 99

Såfremt man mangler support, kan man kontakte Fiberby på ovenstående telefonnummer, eller skrive til deres support afdeling på support@fiberby.dk.

Hastighed:
Mange af de forespørgsler vi får i foreningen, drejer sig om lave hastigheder. Fiberby.dk garanterer at i har 100Mbps/100Mbps siddende i stikket i væggen. Altså er den hurtigste måde at tjekke om man får dette, ved at forbinde en computer direkte til stikket, og lave en uafhængig hastighedsmåling på nettet. En sådan en kan du finde her. De fleste problemer opstår oftest i egne installationer, og derfor kommer der her en lille guide til, hvorledes man kan sikre sig at tingene er sat korrekt op:

 1. Signal kanal
  Skift din signal kanal. Routere kan sende på en række kanaler, mellem et og elleve (for 2.4 Ghz).
  Skift til en kanal, der vil give din router et klart signal mellem andre trådløse netværk. Man kan finde gratis programmer, der kan scanne dit lokalområde for andre netværk, og de kanaler de benytter.
  Endvidere sender nogle routere på et højere frekvensbånd (5 Ghz) hvilket har endnu flere kanaler.
 2. Frekvens
  Markedet er fyldt med router i forskellige prisklasser og med forskellige funktioner. Fiberby anbefaler selv nogle routere, såfremt man ikke ønsker at gennemgå det hele selv. Helt enkelt kan det dog nævnes, at ældre modeller sender i 2.4Ghz som kun kan videreformidle 54Mbps (altså 54% af den oprindelige hastighed) over WiFi. De nyere modeller sender enten i 5 Ghz, eller i simultant (2.4 og 5 Ghz), hvilket sikrer en videreformidling af signalet der sikrer at de 100Mbps også er tilgængelige over WiFi.
  Vil du vide mere om hvilke frekvenser der sender hvad, kan du læse mere her (artiklen er på engelsk).
 3. 802.11n
  Skift din routers netværk broadcast konfiguration. Prøv at bruge den nye 802.11n standard, hvis din router understøtter det. 802.11n standarden tilbyder langt større rækkevidde og signalstyrke i forhold til 802.11 a/b/g.
 4. Position
  Flyt din router. Nogle gange er løsningen simpel. Alt du skal gøre er at finde et nyt sted at opbevare din router. Hvis din router er gemt væk i hjørnet af lejligheden (under tunge metalskabe eller lign.) så flyt den til et mere centralt sted, så den bedre kan udsende signalet. Jo højere routeren kommer, desto bedre.
 5. Opgradér software
  Hæv din sendeeffekt. Tjek din routers dokumentation og konfigurationsprogram for evnen til at hæve grænsen for din router: den mængde strøm, den bruger til at sende signalet. Generelt kan du øge dette antal med op til 50mW. Husk, at du risikerer overophedning eller beskadige din router, og at det derfor skal ske i henhold til den givne dokumentation.